Matematik

Bestem en ligning for linjen L

28. februar 2010 af løkkego (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

jeg har en opgave der lyder således; En linje L har hældningskoefficenten 2 og går gennem punktet P(-3,1).
Bestem ligning for linjen L.

Som jeg ikke kan finde ud af, er nogen der kan forklar, hvad jeg skal gøre.

på forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2010 af mathise (Slettet)

er det så ikke bare  Y=-3+1(+2)  tror jeg ?

Man plejer at sige at hældningen er for sig selv som en selvfølge.

Det er f.eks intreprisen til et cirkus eller en biograf som du skal betale lige meget hvad og så er det eller hver gange du har været der i -3 timer at du giver en krone (meget urealistisk eksempel men bare for at forklare hvad jeg mener )

Er dog ikke så sikker da der står at det er c-niveau og jeg kun går i 9 så måske er det ikke så simpelt som jeg tror


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. februar 2010 af keg (Slettet)

y=ax+b

a=2

1=2*(-3) +b

b=7

y=2x+7


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. februar 2010 af PeterValberg

En ret linje i et koordinatsystem har forskriften y = ax + b (det er i hvert tilfælde én af de forskellige måder, hvorpå en ligning for en linje kan udtrykkes).

a er hældningskoefficienten
b er grafens skæring med y-aksen (hvor x = 0)

I dit tilfælde, hvor du kender hældningskoefficienten a og et punkt P0(x0,y0) = (-3,1) kan du finde forskriften
for den rette linje med den såkaldte "et-punkts formel":

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. februar 2010 af løkkego (Slettet)

hvorfor er der ikke noget på i plads ??


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. februar 2010 af PeterValberg

#4   ??? ikke forstået

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
28. februar 2010 af løkkego (Slettet)

i punkt formlen troede det var et( i) du havde skrevet, men fandt så ud af at det var et X :)

så ligemeget, man mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for linjen L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.