Fysik

acceleration

28. februar 2010 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har lidt problemer med at finde en passende formel for acceleration. jeg kender massen,hældningen på bakken, tiden som det tager for slæden af komme ned af bakken og længden af bakken.

Hvilken formel skal jeg bruge? resultatet skal give 0.83 m/s^2, men jeg bfår en acceleration på 2,54 m/s^2 ved at bruge formlen F=m*g*sinv og derefter a=F/m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af jnl123

er der andre krafter der påvirker slæden end tyngdekraften?


Svar #2
28. februar 2010 af NannaVuf (Slettet)

ikke hvad der står i opgaveformuleringen, men der er vel en normalkraft.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af jnl123

hvad er m, v, t og l ?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2010 af jnl123

det burde være nok med:

x=1/2*a*t^2    =>     a = (2*x)/t^2

hvis eller accelerationen er konstant, og slæden til at starte med ikke har nogen fart.. x er afstanden i meter og t er tiden i sek. Og a er m/s^2


Svar #5
01. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

det er rigtigt det er den formel jeg skal bruge. mange tak!!!!


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.