Matematik

Bestem den procentvise ændring. HJÆLP !

28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 y= 15,7109 * (0,891277) ^x

Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden, og bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2 ºC.

Jeg har lidt svært ved dne her opgave, håber at der er nogen som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Måske du skulle forklare hvad x og y er? Det ser ud til, måske, at x har noget med temperatur at gøre. Men skal vi gætte, eller ved du mere, end vi gør?


Svar #2
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 x er temperatur og y holdbarhed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, se svaret i din anden tråd.


Brugbart svar (4)

Svar #4
28. februar 2010 af mathon

                          X½ = ln(1/2)/ln(0,891277)

                          Δy/y = 0,8912772 - 1 = -0,205625 = -20,5625%

holdbarheden nedsættes med 20,6%, når temperaturen øges 2 ºC


Svar #5
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Taaaaaaaaaaaaaaaaak. :D

- Ej, hvor jeg dog elsker dig så meget ligenu..


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2010 af fjums (Slettet)

 siger skam også tak haha :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2012 af HolgerP (Slettet)

#4 jeg forstår ikke, hvorfor du tager 0,891277^2 og MINUSSER det med 1 
det har vel noget med renteformlen at gøre, men hvor får du pludselig -1 fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal beregne den procentvise ændring i y, når x ændres med 2, dvs.

[ (y(x+2) - y(x)) / y(x) ] · 100% = [ y(x+2) / y(x)  - 1 ] · 100%

                                                  = [ 0,8912772 - 1] · 100%


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. februar 2012 af mathon

eller udtrykt
                                              a/b = c/d   ⇔   (a-b)/b = (c-d)/d
som for d = 1
giver
                                              a/b = c   ⇔   (a-b)/b = (c-1)

                                             y2/y1 = a2   ⇔   (y2-y1)/y1 = (a2-1)            

med a = 0,891277
                                             ((y2-y1)/y1)·100% = (0,8912772-1)·100%

       

                    


Skriv et svar til: Bestem den procentvise ændring. HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.