Matematik

Anders 11 x= temp. y= holdbarhed

28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 y= 15,7109 * (0,891277) ^x

Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden, og bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2 ºC.

Jeg har lidt svært ved dne her opgave, håber at der er nogen som kan hjælpe.

x er temp.og y holdbarhed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har holdbarheden y ved temperaturen x, nemlig

y= 15,7109 * (0,891277)x

Holdbarheden ved temperaturen x+2 er

y1 = 15,7109 * (0,891277)x+2  
 

Den relative ændring er

(y1 - y)/y = y1/y - 1 = (0,891277)x+2 / (0,891277)x = (0,891277)2 .

Det kan du regne ud og omsætte til %.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af mathon

alment:
                     y2/y1 = aΔx
hvoraf
                     (y2-y1)/y1 = aΔx - 1

                     Δy/y1 = aΔx - 1

................

anvendt er:
                a/b = c/d ⇔ (a-b)b = (c-d)/d
som
specifikt for d = 1
giver
                a/b = c ⇔ (a-b)b = c - 1


Skriv et svar til: Anders 11 x= temp. y= holdbarhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.