Matematik

Hjælp til Ligning

28. februar 2010 af emz (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har en ligning som jeg har svært ved at løse, den ser således ud:


3x + 7 = -(2x – 5) + x – 2
10.7-2.7x = -3.5 – 0.9x + 14
(3x-4)/2=(5x+2)/3
x/10+2x/3+3.5= 5x/12
 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af mathon

                       3x + 7 = -(2x - 5) + x - 2    

                       3x + 7 = -2x + 5 + x - 2

                       3x + 7 = -x + 3

                       4x = -4

                       x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har skrevet 4 ligninger. Isoler x'erne på den ene side og konstanterne på den anden side.


Skriv et svar til: Hjælp til Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.