Fysik
Fysik trouble!!!!
13. februar 2005 af
Monty33 (Slettet)
En lærer har sprunget ud fra et 15 meter højt vandfald. I det følgende ser vi bort fra luftmodstand, hvilket ikke er helt urealistisk da han faldt fuldstændigt lodret og "stiv som en pind". Min totalvægt var 80 kg
a) Hvor stor var min kinetiske energi da jeg ramte vandet. (vær sød at hjælpe)
b) MEd hvor stor fart ramte han vandet?
c) Hvis vi antager at kraften fra vandet på ham var konstant, hvor stor var hans decceleration hvis han brugte 4 m at stoppe på . Angiv svaret både i SI-enhed samt i enheder af tyngdeaccelerationen
d) Arealet af hans sko var 30 cm * 25 cm. Skoene var det første der ramte vandet og tog således hele kraften. beregn trykket på hans fødder.'
Jeg er virkelig lost i den her. Jeg kan bruge alt den hjælp jeg kan få.
På forhånd tak for hjælpen
"Monty33"
a) Hvor stor var min kinetiske energi da jeg ramte vandet. (vær sød at hjælpe)
b) MEd hvor stor fart ramte han vandet?
c) Hvis vi antager at kraften fra vandet på ham var konstant, hvor stor var hans decceleration hvis han brugte 4 m at stoppe på . Angiv svaret både i SI-enhed samt i enheder af tyngdeaccelerationen
d) Arealet af hans sko var 30 cm * 25 cm. Skoene var det første der ramte vandet og tog således hele kraften. beregn trykket på hans fødder.'
Jeg er virkelig lost i den her. Jeg kan bruge alt den hjælp jeg kan få.
På forhånd tak for hjælpen
"Monty33"
Svar #1
13. februar 2005 af C.N (Slettet)
Hey...
til spørsmål a og b
Ekin = Epot
½*m*v^2=m*g*h
Da du har massen og højden kan du beregne den potentielle energi, som er den samme som den kinetiske.
Derfra kan du sætte formlen for Ekin = den energi og beregne hastigheden
til spørsmål a og b
Ekin = Epot
½*m*v^2=m*g*h
Da du har massen og højden kan du beregne den potentielle energi, som er den samme som den kinetiske.
Derfra kan du sætte formlen for Ekin = den energi og beregne hastigheden
Svar #3
13. februar 2005 af C.N (Slettet)
Hey, vil gerne prøve at hjælpe dig med opg c og d, men er ikke helt sikker..
positions- og hastighedsændring:
2*a*(s2-s1)=v2^2-v1^2
a= accelerationen
s1= startposition
s2= slut position
v1= start hast
v2= slut hast
Jeg har bergenet hastigheden til 17,16 m/s
Jeg går udfra at de 4 m han fortsætter er når han rammer vandet?
så må ligningen se således ud:
2*a(4m-0m)=0^2m/s-17,16m/2
så er der kun en ubekendt a, som du kan finde..
til opg d:
tryk = F/A
F=kraft
A= arealet
F= kraft i newton = M*a
M=masse
a= accelerationen, som jeg vil mene er tyngdeacc =9,82
Det er mit bedste bud. Håber du kan bruge det
positions- og hastighedsændring:
2*a*(s2-s1)=v2^2-v1^2
a= accelerationen
s1= startposition
s2= slut position
v1= start hast
v2= slut hast
Jeg har bergenet hastigheden til 17,16 m/s
Jeg går udfra at de 4 m han fortsætter er når han rammer vandet?
så må ligningen se således ud:
2*a(4m-0m)=0^2m/s-17,16m/2
så er der kun en ubekendt a, som du kan finde..
til opg d:
tryk = F/A
F=kraft
A= arealet
F= kraft i newton = M*a
M=masse
a= accelerationen, som jeg vil mene er tyngdeacc =9,82
Det er mit bedste bud. Håber du kan bruge det
Svar #4
13. februar 2005 af Monty33 (Slettet)
Kan det så passe at jeg får 6 a) til at blive 11,784 KJ eller 11784 J.
Er det ikke for meget eller?
Er det ikke for meget eller?
Skriv et svar til: Fysik trouble!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
