Matematik

Hjælp med ligninger :D

03. marts 2010 af Kukkelukke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave der hedder:

Bestem værdien af (x+h)^2  -h(h + 2x) når h= 2 og x= 3. Og reducér udtrykket (x+h)^2  -h(h + 2x)..

Er rimelig fortabt... Kunne virkelig godt bruge noget hjælp til hvordan at løse opgaven . Enhver hjælp ville blive værdsat :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Solero (Slettet)

I den første delopgave indsætter du bare 2 på h's plads og 3 på x's plads, således at det (x+h)^2 - h(h+2x) bliver:
 

(3+2)^2 - 2(2+2*3) = 5^2 - 2(8) = 25 - 16 = 9.

Reduceringen bliver således

(x+h)^2 - h(h+2x) = x^2 + h^2 + 2xh -(h^2 + 2xh) = x^2 + h^2 + 2xh - h^2 - 2xh = x^2.

Vi kan se at de to opgaver stemme overens, da x i den første opgave var lig 3 og fordi 3^2 = 9.

Håber det var svar nok. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af pernillehl (Slettet)

åh tusind millioner tak fordi du hjalp med denne opgave!! jeg sad med præcis den samme og tænkte bare "whaaaaat" da jeg så den. virkelig mange tak! :D


Skriv et svar til: Hjælp med ligninger :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.