Matematik

Bestem en ligning for et plan alfa (i rummet), der indeholder punktet P og linjen L.

03. marts 2010 af belleinparis (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg håber I kan hjælpe mig med en lille opgave :)

1. Bestem en ligning for et plan alfa (i rummet), der indeholder punktet P og linjen L.

P(4,2,0)

L = (x,y,z) = (0,5, (11/2)) + t(4,-3,3)

Jeg er i tvivl omhvordan jeg finder retningsvektoren?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

Hvis det er retningsvektoren for linjen er den (4, -3, 3). Find et punkt på A på linjen(nemmest ved at sætte t = 0). vektor AP og retningsvektoren for linjen kan bruges som retningsvektorer i en parameterfremstilling af planen. Deres krydsprodukt er normalvektor til planen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af mathon

Q = (0;5;11/2)             r = (4;-3;3)

en normalvektor til planen med fikspunkt P
er
                   n = PQ x r

hvorefter planens punkter
kan beskrives
             
                   α:  {R(x,y,z) | nPR = 0}
                   


Skriv et svar til: Bestem en ligning for et plan alfa (i rummet), der indeholder punktet P og linjen L.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.