Matematik

E^(x) ligning? eksponentiel funktion

03. marts 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået følgende ligninger jeg skal løse, og jeg kan ikke rigtig gennemskue den:

19*e^(x) = e^-x+6     og      76*e^4x+5 = 4*e^6x+4 

hvordan skal de løses?

Derudover har jeg også fået:

bestem integralet ved håndkraft:

((1/x) + exp(-x) + 3x^2) dx  hvor grænserne er 2 og 1.

Nogen der måske kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

I den første ligning sæt y = ex. Du vil så få en andengrads ligning i y, som du kan løse. I den anden sæt y=e2x. Det giver en tredjegradsligning i y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I forbindelse med integralet, udnyt, at en stamfunktion til 1/x er ln(x), til e-x er -e-x og til 3x2 er x3 .


Svar #3
04. marts 2010 af annarosenvang (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig hvad du mener med sæt y = e^x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der menes, at y substitueres for e^x . Så læses den første ligning som

19 y = 1/y + 6


Skriv et svar til: E^(x) ligning? eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.