Matematik

Hvordan skal denne opgave gribes an?

04. marts 2010 af chrisø (Slettet)

 Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet P(3,100) , og at halveringskonstanten er 47.

a) Bestem en forskrift for f .

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af mathon

                                    f(x) = y = b·(1/2)x/X½ = b·((1/2)1/X½)x = b·ax

                                                                         a = (1/2)1/47 = 0,98536
                                            100 = b·0,985363
                   
                                             b = 100/0,985363 = 95,6721

                                    f(x) = 95,6721·0,98536x
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2010 af torop (Slettet)

der er vist en lille fejl i sidste udregning! b=100/0,98536^3 er vel 104,52 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af mathon

tastsjusk
                             

                             f(x) = 104,524·0,98536x


Skriv et svar til: Hvordan skal denne opgave gribes an?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.