Matematik

Ellipse, c, a og b

04. marts 2010 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

En ellipse E har ligningen x^2 - 6x + 4y^2 - 16y = 0
 

Beregn centrum og halvakser for E. :S
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af peter lind

Omskriv først ligningen til (x-a)2+4*(y-b)2 = k, ved brug af (x-a)2 = x2-2ax+a2 og tilsvarende for y. Del derefter med tallet på højre side.


Skriv et svar til: Ellipse, c, a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.