Matematik

tryk og dybde..

04. marts 2010 af studentstx (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens :D

har et problem med en opgave, håber nogen kan hjælpe :)

For en bestemt væskesøjle er sammenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved;
P= 0,087 *d+1,113, når trykket måles i bar og dybden måles i meter
a) Bestem trykket i dybden 9,0 m, og bestem den dybde, hvor trykket er 2,0 bar
b) Gør rede for, hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen.
 

ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme igang..

men har prøvet mig lidt frem ved at sige: 2*9+1,113=19,113

kan det passe??

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af peter lind

Nej. sætter du d=2 ind i funktionen får du 0,087*2+1,113. Til det andet spørgsmål løs ligningen 2=0,087d+1,113


Skriv et svar til: tryk og dybde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.