Fysik

lys og optiske fænomener

05. marts 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

er der nogle der er søde at hjælpe med hele denne opgave da jeg er på bar bund.

Vedhæftet fil: fysik.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Brug brydningsloven (Snells lov) ved brydning mellem to optiske medier 1 og 2:

n1sinθ1 = n2sinθ2 . Her er n1 = 1 og n2 = nrød eller nviolet , θ1 = i og θ2 = b . Brydningsindekserne er givet sammen med i = 60o, så du kan finde b af formlen

sin b = 1/n sin i , hvor n er nrød eller nviolet .

Derefter kan du finde φrød og φviolet af formlen φ = 4b - 2i .

b) Gentag metoden i a) for i = 40o, og for i = 70o .


Svar #2
05. marts 2010 af saltum (Slettet)

har du nogle bud på opgave c.

og tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: lys og optiske fænomener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.