Matematik

Funktion + Rektangel

05. marts 2010 af studine123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er fuldstændig på bar bund i opg. 16 i den vedhæftede fil.

- På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 091211_STX_mat_A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2010 af jnl123

h = f(x)      =>      x = .....

x*2 = bredde

Areal:   h*bredde


Svar #2
05. marts 2010 af studine123 (Slettet)

x=.......

Jeg er klar over af f(x)=h, men jeg ser ikke hvorfor bredden lige præcist er 2x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2010 af jnl123

Hvis man siger h = f(x) får man x-værdien hvor buen og firkanten skærer hinanden. Dvs. afstanden fra 0 ud til x-værdien. Bredden er så det dobbelte (altså både til venstre og til højre fra y-aksen)


Svar #4
05. marts 2010 af studine123 (Slettet)

ja ok, men så har jeg da stadig en ligning med to ubekendte?

altså: h=5-x^4             Når man bliver bedt om  at "Bestem bredden af rektanglet udtrykt ved h", er det så resultat nok?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2010 af jnl123

ja næsten.. bare isoler x og så gang resultatet med 2:

h=5-x^4    =>    x=(-h+5)^(1/4)      =>     bredde=2*x


Svar #6
05. marts 2010 af studine123 (Slettet)

 jeg forstår simpelthen ikke trinet fra  x=(-h+5)^(1/4) => bredde=2*x.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2010 af jnl123

Bredden af firkanten er 2 gange den x-værdi hvor firkanten og buen skærer hinanden. Og den x-værdi er:

(-h+5)^(1/4)

Da bredden er 2 gange x-værdien, er den:

2*(-h+5)^(1/4)


Skriv et svar til: Funktion + Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.