Kemi

Heeelp

06. marts 2010 af nonoo (Slettet)

Hei..hvordan løser man denne opgave??

Fe2O3 har densiteten 5,24 g/cm3

Beregn stofmængden (antal mol) af jern i 8 cm3 Fe2O3?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Der er flere små trin i opgaven

1) Beregn masse ud fra densiteten og volumen

2) Bestem herefter stofmængden ud fra masse og molarmassen.


Svar #2
06. marts 2010 af nonoo (Slettet)

hmmm forstå stadig ik hvordan man løser opgaven!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2010 af dnadan (Slettet)

1. m=V*ρ, hvor ρ er densiteten i g/cm3,V er volumen i cm3, m er massen i g. Find nu massen

2. n=m/M, hvor m er massen i g, M er molarmassen i g/mol og n er stofmængden i mol. Molarmassen kan bestemmes ud fra det periodiske system. Fx. er M(H2O)=2*1,008g/mol+16g/mol=18,016g/mol. Det samme kan gøres for Jern(III)oxid. Bestem nu stofmængden.


Skriv et svar til: Heeelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.