Matematik

Kuglens tangent

07. marts 2010 af SRiber (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

sidder lige og knokler med et gammelt eksamens sæt. på Mat A. stx.

Jeg har lidt bøvl med at få fundet tangentplanen til en kugle. Håber nogle kan hjælpe.

Bestem en ligning for tangentplanen til kuglen i  P(1,-1,4).

planen Q er bestemt ved ligningen 3x+4y-z=2 og ligningen l har parameter fremstillingen (x,y,z)=(2,0,4)+t*(0,3,-2),t£R.


Svar #1
07. marts 2010 af SRiber (Slettet)

Kuglens ligning lyder x^2+y^2+z^2+4x-6y-8z+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2010 af mathon

              x2 + y2 + z2 + 4x - 6y - 8z + 4 = 0

eller
              (x+2)2 + (y-3)2 + (z-4)2 = 52

en normalvektor, n,  til planen
er
         n = CP = [3,-4,0]

tangentplanens punkter
kan beskrives som

         α: {Q(x,y,z) | n·PQ = 0} 


Skriv et svar til: Kuglens tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.