Kemi

oxidere

08. marts 2010 af Nennaz (Slettet)

7H+(aq) + 3Fe2+(aq) + 1/2 Cr2O72-(aq) ?3Fe3+(aq) +Cr3+(aq) +(7/2)H2O(I)

Beregn hvor mange mL af 0,0150M K2Cr2O7(aq), der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+(aq)

Jeg ved at forholdet er 1-6 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af mathon

...du har ikke opgivet, hvilken stofmængde Fe2+, der skal oxideres

                n(Cr2O72-)  = (1/6)·n(Fe2+)

                V·(0,0150 mol/L) = (1/6)·n(Fe2+)

                 V = (1/6)·n(Fe2+)/(0,0150 mol/L)


Skriv et svar til: oxidere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.