Matematik

Ligning.

08. marts 2010 af Evonic (Slettet)

6x + 5 = 2x + 13

3x + 10 = 45 - 2x

14x - 4 - 6x = 6 + x + 2 - x

Svar hurtigst muligt tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af mathon

        6x + 5 = 2x + 13                       træk 2x fra på begge sider

        4x + 5 = 13                               træk 5 fra på begge sider

        4x = 8                                       divider med 4 på begge sider

        x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2010 af PeterValberg

Lidt TI89 magi er vel ikke at foragte, når det skal gå stærkt:

solve(6x+5=2x+13,x)    hvilket "outputter"   x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2010 af PeterValberg

Generelt om denne type ligninger:

(1) saml x'erne på den ene side af lighedstegnet (skift fortegn, når du flytter over)

(2) saml de "almindelige tal" på den anden side af lighedstegnet (skift ligeledes fortegn, når du flytter dem over)

(3) reducér begge sider

(4) dividér det reducerede "almindelige" tal med det tal (kvotient), der står foran den reducerede x-værdi

EKSEMPEL:

3x + 10 = 45 - 2x
3x + 10 + 2x = 45    (1)
3x + 2x = 45 - 10     (2)
5x = 35                    (3)
x = 7                        (4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.