Matematik

Ligning: 9 - (12 - 8x) = 4x - (51+8x) HJÆLP!

09. marts 2010 af cllsLkh (Slettet)

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at fortælle hvordan man løse sådan en? Jeg er helt blank.

Jeg vil blive meget glad hvis du kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Isomorphician

Du skal hæve minusparenteserne:

9 - (12 - 8x) = 4x - (51 + 8x) <=>

9 - 12 + 8x = 4x - 51 - 8x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af Jiiju (Slettet)

9 - (12 - 8x) = 4x - (51 + 8x) <=>

9 - 12 + 8x = 4x - 51 - 8x
 

 - 3 + 8x = -4x - 51

  8x  +4x = - 51 +3

12x = -48

x=-48/12  <=> x = -4


Skriv et svar til: Ligning: 9 - (12 - 8x) = 4x - (51+8x) HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.