Matematik

Udregn kg. pris.. Jeg har brug for lidt hjælp.

09. marts 2010 af Thomsen15 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hey, jeg har denne her opgave som jeg ikke rigtig har forstået. Når jeg har f.eks nogle sten som koster 20kr. Og stenen vejer 0.495g, hvordan kan jeg så finde kg prisen på stenene?

Kunne godt bruge en formel til hjælp fremover. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2010 af Isomorphician

Find ud af hvor meget 1 g koster, og gang derefter med 1000 for at få hvor meget 1 kg vejer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2010 af lexibexi

du har prisen for 495g. så du kan finde prisen for et enkelt gram ved at dividere 20 med 495. da du skal bruge prisen per kilo ganger du med 1000, da et kilo er 1000 gram


Svar #3
09. marts 2010 af Thomsen15 (Slettet)

 Tak for det! Det var en stor hjælp så jeg kan komme videre med min opgave.(: 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2023 af Missbeauty23

Hvordan man
beregner prisen pr .kg snack peber
500g koster 12kr 24.00 pr kg

Beregn prisen pr kg en agurk vejer 250 gram
Agurk koster 5 kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2025 af Mathiaspw

Det står også ret godt beskrevet her: https://kgpris.dk/beregner-til-pris-per-unit/

Pris pr. kilo
pris pr. kg = pris (DKK) × 1000 / gram  eller  pris pr. kg = pris / kg

Pris pr. liter
pris pr. l = pris × 1000 / ml  eller  pris pr. l = pris / l

Pris pr. meter
pris pr. m = pris × 1000 / mm  eller  pris pr. m = pris / m

Pris pr. stk
pris pr. stk = pris / antal


Skriv et svar til: Udregn kg. pris.. Jeg har brug for lidt hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.