Fysik

Beregning af bølgelængde??!

09. marts 2010 af xxlullexx (Slettet)

når en elektron springer fra en bane til en anden, hvordan er det så man beregner bølgelængden?

Håber virkelig der er nogen der svare:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forskellen i energi ΔE er lig med hν , hvor ν er den udstrålede frekvens. Benyt at λν = c, så

ΔE = hν = hc/λ og dermed fås bølgelængden til

λ = hc/ΔE


Skriv et svar til: Beregning af bølgelængde??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.