Matematik

Differentialregning

09. marts 2010 af jelleminven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en matematikafl. til i morgen.HJÆLP!

Spørgsmål 1:
Linjen y = 2x - 8 skærer parablen y = x^2 - 7x + 10i to punkter.

Bestem skæringspunktet mellem tangenterne til parablen i disse to punkter.


Jeg er fuldstændig blanket af. HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af peter lind

Løs først ligningen y=2x-8 = x2-7x+10 for at finde de de 2 skæringspunkter. Find dernæst tangenternes ligning. Ligningen for en tangent til en graf for f(x) i punktet (x0,y0) er y = f'(x0)(x-x0)+y0


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.