Matematik

ligning?:)

10. marts 2010 af kristina-stine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 5

Alder (år) 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Længde (cm) 310 348 386 424 462 500 536 572 610

Tabellen viser sammenhørende værdier af alder og længde for en population af spækhuggere.
I en model er sammenhængen mellem længden L (målt i cm) og alderen t (målt i år) en funktion af typen L(t) = at + b.

a) Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.

A = 37,4667
b = 273,556
vha. Cas, under regression.
List 1:                 1           2          3           4           5           6            7             8            9
List 2:              310       348      386      424      462       500       536        572        610
 

b) Giv en fortolkning af talene a og b, og benyt modellen til at bestemme alderen af en 700 cm lang spækhugger.

sidste halvdel af b, hvad skal man gøre der?:)
er det bare:      L(700) = 37,4667*700 + 273,556             ???  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af Frank Sinatra (Slettet)

Nej, som du har lavet den er det "omvendt".

700 = 37,47 * alder + 273,56

Så skal du bestemme alderen.


Svar #2
10. marts 2010 af kristina-stine (Slettet)

så jeg skal altså flytte de to andre tal over, som i (700/37,4667)-273,56 = alder ??:)


Svar #3
10. marts 2010 af kristina-stine (Slettet)

så bliver den bare minus i alder?:) altså -254.873


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2010 af Frank Sinatra (Slettet)

Ja, både og :-) Der kommer til at stå

(700 - 273,56 ) / 37,47 = Alder

Du tager først og trækker 273,56 fra begge sider

700 - 273,56 = 37,47 * t + 273,56 - 273,56

Derefter divideres med 37,47 på begge sider for at isolere t.

(700 - 273,56) / 37,47 = 37,47 * t / 37,47

(700 - 273,56) / 37,47 = 1 * t = t.

Håber du er med ;-)


Svar #5
10. marts 2010 af kristina-stine (Slettet)

det er jeg!!:) nu:$ glemte lige at man skulle minusse over før man dividerer:$
men tusind tak!!:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2010 af Frank Sinatra (Slettet)

Det kan ske for selv de bedste :-)


Svar #7
13. marts 2010 af kristina-stine (Slettet)

HahA!!:P har du sikkert ret i;P


Skriv et svar til: ligning?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.