Matematik

Bestem forskrifterne for de eksponentielle funktioner f(x)=ba^x der er bestemt ved....

10. marts 2010 af MogensE (Slettet) - Niveau: B-niveau

 f(6)=8 og f(10)=5

Forstår ikke rigtig hvordan jeg skal finde forskrifterne?
Hvilken forskrift? - er helt lost.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af jnl123

f(x) = b*a^x

Du har 2 x-værdier (6 og 10) og 2 y-værdier (8 og 5). Med dem kan du bestemme værdier for a og b:

http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af peter lind

Du sætter ind i den givne funktion  8 = b*a6 og 5 = b*a10.  Del de 2 ligninger med hinanden for at eliminere b


Svar #3
10. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Når okay, er det det man kalder x1 x2 og y1 y2? :D fordi så kan jeg godt finde ud af det :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2010 af jnl123

jeps, f.eks: x1=6 og y1=8


Svar #5
10. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Når okay, ja nogle gange mangler man jo bare at få folk til at skrive det på en anden måde, for at man forstår det :D


Svar #6
10. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Kan ikke finde ud af udrening af b:

a=√(x_2-x_1&y_2/y_1 )=√(10-6&5/8)=?0,625=0,889139705
b=y_1/(a^x 1)=
 

Ved ikke lige hvad man skal :D


Svar #7
10. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Ovenstående er hvad jeg har udregnet.


Skriv et svar til: Bestem forskrifterne for de eksponentielle funktioner f(x)=ba^x der er bestemt ved....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.