Matematik

Differentialregning

10. marts 2010 af nurgul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne her:

Omskriv forskriften f(x) = 1,001 * 1,119x til en funktionsforskrift af typen f(x) = b * ekx


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af PeterValberg

Måske denne information kan hjælpe dig videre :-)

I dit tilfælde er a = 1,119  og b = 1,001

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. marts 2010 af nurgul (Slettet)

Tak for hjælpen,  har lavet den nu.

Ved du hvordan jeg bestemmer f '(x) af denne denne funktion:

f(x) = 7,04 * e0,23x


Svar #3
10. marts 2010 af nurgul (Slettet)

#2

f(x) = 7,04 * e0,23x

f'(x) = 7,04 * 0,23 * e0,23x

f'(x) = 1,6192 *  ?? hvad gør jeg med de e0,23x

resultatet er:

f'(x) = 1,6192 * 1,2586x


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2010 af PeterValberg

som jeg skrev under #1 så er   de 0,23 er godt nok positiv i din ligning, men det skyldes, at k ville have været negativ, altså -(-k)

Skal det gøres helt matematisk korrekt, må det være således:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.