Matematik

funktioner skæringspunkter

11. marts 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Funktionerne med forskrifterne:
f(x)=x^2+8x+15 og g(x)=exp^(x+1)

Bestem de 3 skæringspunkter mellem graferne. Kald skæringspunkterne i voksende rækkefølge(efter x-værdier) for A, B og C.
Betragt graferne mellem punkterne A og B. Bestem en x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle og bestem ligninger for de to parallelle tangenter.

Jeg finder skæringspunkterne ved at sætte de to funktioner lig med hinanden og så får jeg:

A = -5,01 og B = -2.93 og C = 2,82

Derefter er jeg så lidt i tvivl..

Jeg ville gøre sådan så jeg finder f'(x) og g'(x): 

g ' (x)=e^((x+1))
f ' (x)=2x+8

så får jeg 2 x-værdier nemlig: -3,97  og  1,37 

Jeg kan ikke forstå jeg får 2 x-værdier? Jeg er lidt lost, håber der er en der kan hjælpe mig. 

og jeg burde kun få en? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af peter lind

Jeg kan ikke se hvordan du får de 2 løsninger. Du skal løse ligningen f'(x) = g'(x)


Svar #2
11. marts 2010 af annarosenvang (Slettet)

 ja men:

solve(2x + 8 = e^(x + 1),x) giver de to løsninger. det er det jeg ikke forstår. 

jeg har prøvet både på Ti-89 og på Ti-interactive, og de siger det samme. 


Svar #3
11. marts 2010 af annarosenvang (Slettet)

 hvad gør jeg så derfra?hvad skal jeg bruge de to værdier til?


Skriv et svar til: funktioner skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.