Matematik

Potensfunktion - ligning

11. marts 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har prøvet at lege lidt med en opgave, der ikke rigtig vil give mening. :S

f(x) = 823x0,8

b) Hvor mange procent skal x vokse med, hvis man ønsker,
at f(x) skal vokse med 40% ?


 

c) Hvor mange procent skal x aftage med, hvis man ønsker,
at f(x) skal aftage med 10% ?

Hvordan gør jeg?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af mathon

   f(x) = b·xa

   y2/y1 = (x2/x1)a

   (Δy/y1)·100% = ((x2/x1)a - 1)·100%

...........

   x2/x1 = (y2/y1)1/a

   (Δx/x1)·100% = ((y2/y1)1/a - 1)·100%

.................

a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d
som specifikt for
d = 1
giver
         a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1


Svar #2
11. marts 2010 af Tyrael (Slettet)

Er det en forklaring?^^


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2010 af mathon

nej
det er detalje-forklaring til metoden


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2010 af mathon

b)             (Δx/x1)·100% = (1,41/0,8 - 1)·100%

c)              (Δx/x1)·100% = (0,91/0,8 - 1)·100%


Skriv et svar til: Potensfunktion - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.