Kemi

Syre/base

13. marts 2010 af surfact1 (Slettet)

Hej

Der ønskes fremstillet 30,0mL af en opløsning, hvori den akuelle konc. af Mg+ skal være 0,100M
a) beregn massen af den mængde MgCl2.6H2O, der skal anvendes.
Til halvdelen af den fremstillede opløsning tilsættes NaOH(s) indtil der udfældes Mg(OH)2(s). Opløsningens volumen kan regnes konstant lig 15,0mL. T=25 grader.
b) beregn pH for opløsningen på det tidspunkt hvor udfældningen starter.
Til det resterende 15,0mL MgCl2-opl. sættes 60,0mL 1,50M ammoniakvand. T= 25 grader.
c) Vis, at der vil udfældes Mg(OH)2(s)
d) Vis, at der ikke vil udfældes Mg(OH)2(s), hvis der til opløsningen yderligere er tilsat 25,0mL 8,00M NH4Cl.

Jeg er i tvivl om jeg har løst d'eren rigtigt:

pH=1/2*(9.25-log8)=4.17

[H3O+]=6.7*10^-5 M

[OH-]=1.49*10^-10 M

Y=0.1*(1.49*10^-10)^2=2.22 * 10^-21 M^3

Det passer med at Y er mindre end Ko, men er det udregnet rigtigt?


Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.