Matematik

Nem opgave - formel søges

13. marts 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde skæringspunktet mellem de her to linier

a: 2x+3y=4

b: -3x+y=5

Ide til hvordan?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2010 af pommer (Slettet)

Er det ikke bare at sætte det ind som et koordinat system?


Svar #2
13. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Mener også der er en formel for det. Det er uden hjælpemidler - så kan ikke bare tegne graf over dem i TI.


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. marts 2010 af AnneJensen91 (Slettet)

Isoler x i den ene, sæt udtrykket ind på x's plads i den anden og beregn y. Sæt derpå værdien for y ind i den ene af ligningene og beregn x, så har du skæringspunktet ;)


Svar #4
13. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Anna

Det bliver lidt rodet - kan du ikke gøre det som du siger?


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. marts 2010 af AnneJensen91 (Slettet)

a: 2x+3y=4

b: -3x+y=5
 

Isoler x:

2x+3y=4 --> x = ...?

Sæt det ind i den næste ligning:

-3*(....)+y=5 --> y = (tal)

Sæt tallet ind på y's plads og isoler x:

2x+3*(tal)=4 --> x = (tal)

Er det bedre? Jeg vil ikke regne det for dig ;)


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligning b med 3, så ser ligningerne således ud:

a: 2x + 3y = 4

b: -9x + 3y = 15

Træk ligning b fra ligning a:

a-b: 2x + 9x = 4 - 15 og løs for x .

Indsæt denne værdi for x i den oprindelige ligning b og løs for y.


Svar #7
13. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Isolere man x i linie a, giver det x = 2-1,5y

Skal jeg sætte det ind i linie n i xs plads og isolere y?


Svar #8
13. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Hvis jeg gør det på Annes måde får jeg y = 2 og x = -1

Er det korrekt?


Brugbart svar (2)

Svar #9
13. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 - Dette resultat er korrekt. Det simpleste er at bruge fremgangsmåden i #6.


Brugbart svar (2)

Svar #10
13. marts 2010 af AnneJensen91 (Slettet)

#9 - Kun hvis man forstår fremgangsmåden ;)


Skriv et svar til: Nem opgave - formel søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.