Matematik

Eksamen årgang 2008 august

13. marts 2010 af Gidik (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej igen er der en der ud som vil hjælpe mig igen  med mat ?

 For  mønter gælder følgende sammenhæng mellem vægten m (målt i gram), diameteren d(målt i mm) og tykkelsen h(målt i mm)

m= k*d2* h

hvor k er et tal, der afhænger af materialet.

Danske ti-krone-mønter vejer 7,0 gram, har diameteren 23,35 mm og tykkelsen 2,30 mm

spm 1 a) Bestem tallet k for danske ti-krone-mønter

har prøvet man jed ved ik om jeg er på det rettespor :

m=7,0*23,35* 2,30 =

???

skal aflever det på mandag så hvis i vil kig på det og besvare det inden  mandag så vil jeg være tak nemlig.... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af jnl123

m= k*d2* h

d2, er det 2*d?

Men du sætter bare værdierne for m, d og h ind og isolerer k:

7 = k * 23,35? * 2,30       =>     k = ?


Svar #2
13. marts 2010 af Gidik (Slettet)

altså formlen ser  sådan  ud  M= k*d2 *h


Svar #3
13. marts 2010 af Gidik (Slettet)

tallet 2 er opløftet :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2010 af jnl123

ok, så er det bare:

7 = k * 23,35^2 * 2,30       =>      7 / (23,35^2 * 2,30) = k

:)


Skriv et svar til: Eksamen årgang 2008 august

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.