Matematik

Lille smule hjælp til ligning

14. marts 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg har faktisk næsten løst denne ligning men jeg kan simpelthen ikke komme videre med det sidste skridt:

Står nu ved dette:

(4x+3)/4x = 4

HVordan får jeg den til at give x = 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af mathon

(4x+3)/(4x) = 4              x≠0
                                                    multiplicer med 4x
4x+3 = 16x

                       


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2010 af Isomorphician

(4x + 3)/4x = 4, x ≠ 0

4x + 3 = 16x.....


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2010 af jnl123

(4x+3)/4x = 4

4x/(4x) + 3/(4x) = 4

1 + 3/(4x) = 4

3/(4x) = 3

3 = 3*4x

1 = 4x

1/4 = x


Svar #4
14. marts 2010 af Pigemus (Slettet)

Det var da egentlig også åbenlyst. Dumme mig... Men tak for hjælpen begge to


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2010 af mathon

.

Skriv et svar til: Lille smule hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.