Matematik

Blækregning (mat b) haster viiildt meget...

14. marts 2010 af Jamennej (Slettet)

Hej allesammen :)

Der er nogen opgaver i min blækregning jeg håber i kan hjælpe med, da det haster en smule! :)

1. Løs følgende ligninger med håndkraft (uden grafregner):

a) log 2x^3 + log x = 0

b) log x - log 'kvadratroden af x' =0,5

c) 2^3x-1 = 4^-x+5

2. I stedet for fordoblingskonstanten kan man tale om f.eks. tredoblingskonstanten.

a) Vis, at femdoblingskonstanten er givet ved T5 = ln5/lna, og at T10 = 1/loga

b) Vis desuden, at T8 = 3T2 og T10 = T5 + T2

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af mathon

a)  log(2·x3) + log x = 0

     log(2) + log(x3) + log x = 0

     log(2) + 3·log(x) + log x = 0

     4·log(x) = -log(2)

     log(x) = (1/4)·log(1/2)

     log(x) = log((1/2)1/4)

     x = 0,50,25


Skriv et svar til: Blækregning (mat b) haster viiildt meget...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.