Matematik

procent og funktion

14. marts 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan i hjælpe med disse opgaver

1)  funktionen f(x)=b*xa opfylder at f(2)=2 og f(4)=16

bestem tallene a og b

2)  i 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr.. det bliver besluttet at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent så de i 2020 når op på 60 mia. kr..

bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2010 af SatansSvin (Slettet)

a)

a=ln(y2)-ln?(y1) / ln(x2)-ln?(x1)

b kan jeg ikke huske...

b)

(20mia*(1+r)15=60mia)20mia

15√(1+r)15=15√3

1+r=1,076

r=0,076

7,6%


Skriv et svar til: procent og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.