Matematik

Beregning af ligning for cirkel?

15. marts 2010 af Ambs - Niveau: B-niveau

 Hejsa

Er der en der kan hjælpe mig i gang med denne opgave?

En linie har ligningen y = 3x + 4. Beregn ligningen for cirklen,

der tangere linien og som har centrum i punktet P(1,1).


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af peter lind

Find afstanden fra punktet til linjen. Det er cirklens radius.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 Du skal finde afstanden fra punkt til linjen. Det er radius på din cirkel. Så har du alle oplysninger du skal bruge.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2010 af mathon

afstanden fra centrum til tangenten
l: 3x - y + 4 = 0
er lig med radius, r

         dist(l,P(1,1)) = |3·1 - 1 + 4|/√(32+(-1)2) = r


Svar #4
15. marts 2010 af Ambs

 Mange tak for svarene.

Det hjalp på det, har dog et opfølgnings spørgsmål.

Hvad er det helt præsis du dividere med, er de 3x - y igen, bare sat i anden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2010 af mathon

der divideres med længden af
linjen
     l's: 3x - y + 4 = 0 normalvektor, n = [3;-1]   |n| = √(32+(-1)2)


Svar #6
15. marts 2010 af Ambs

 Tak for det.


Skriv et svar til: Beregning af ligning for cirkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.