Religion

Kristendommens adskillelse fra islam og jødedommen

15. marts 2010 af nurgul (Slettet) - Niveau: B-niveau

På hvilket punkt adskiller kristendommen sig især fra islam og jødedom?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg siger det her ofte, og det er ikke fordi jeg ikke vil svare: der er tale om et meget bredt emne. Det kan man skrive hele bøger om. Hvor mere specifikt tænker du på?

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2010 af bemil (Slettet)

Ja der er godt nok mange svarmuligheder, men det første jeg tænker på er at der ikke er en masse regler for diverse ting der skal overholdes.

I Kristendommen er der ét bud, hvor imod der er utallige i de 2 andre religioner (Tillad mig at være farvet protestantisk).

Mvh Emil


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, det er lidt groft sagt, men jeg er enig.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. marts 2010 af bemil (Slettet)

Ja det er malet med den brede pensel, så du bør nok tjekke op på det, så du forstår det helt.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. marts 2010 af Daahir (Slettet)

Lad mig sige det på den her måde.

Alle tre religioner er en og samme ting. og Islam er den sidste og derfor fuldender de to før den.


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

# 5 ..... lyder det fra muslimernes side. Det vil sige at det er ikke sådan kristne ser på det ex.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. marts 2010 af bemil (Slettet)

Nej det ville godt nok være en stor fed løgn at sige det. Alle tre religioner er meget forskellige, og Kristendom og jødedom er ikke en del af Islam, selvom bl.a. Moses, Abraham og Jesus regnes for profeter i Islam.


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Nej, men det mener Islam jo at de er, så derfor kan man ikke sig om de er, eller ikke er.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #9
17. marts 2010 af bemil (Slettet)

Islam mener skam ikke at kristendom og jødedom er en del af Islam. De tror at de var det indtil Islam opstod kan man godt sige, men Kristendom og jødedom som de er i dag regnes absolut ike for en del af Islam. At vi tror på Jesus, Gud og Helligånden er helt sikkert en anden religion end Islam. Kristendommen kritiseres endvidere ind i mellem af muslimer for at være polyteisme - altså at have flere end én gud.


Brugbart svar (2)

Svar #10
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Ja. Absolut.

Men et hovedtræk i Islam er at man siger at alt der er sket i Jødedommen og Kristendommen er virkeligt. Der var bare nogle fejlfortolkninger og derfor sendte Allah Mohammed som den sidste profet.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #11
17. marts 2010 af bemil (Slettet)

Det lyder til vi er enige

Mvh Emil


Brugbart svar (2)

Svar #12
17. marts 2010 af ramme2 (Slettet)

Kristendommen tror på 3 enigheden.gud Jesus og helligånden. Hvor Jesus er guds er guds søn og han har et evigt liv.

Islam tror ikke på dette noget abstrakte og differentierede gudebillede, men på en og samme gud.

Islam tror på Jesus som en profet af kød og blod.

Kristendommen tror ikke på Muhammed som profet.

Den kristne gud er kærlig og tilgivende. Han tilgiver menneskene, også for de onde ting de har gjort.

Islam sætter mere fokus på retfærdigheden. Gud straffer menneskene for de onde/forkerte ting de har gjort, og belønner dem for det gode.

Islam giver i højere grad regler og retningslinier for menneskelig adfærd og hvordan et samfund skal opbygges. Kristendommen gør det også, men i mindre grad. Den eneste lov jeg kender i kristendommen er de 10 bud.

MVH Leif


Brugbart svar (2)

Svar #13
18. marts 2010 af bemil (Slettet)

#12

Islam mener nu også at Allah er den mest tilgivende og barmhjertige

Der er rigtig mange bud i Kristendommen udover de 10, men det er alligevel på en anden måde. Jesus siger at der kun er et bud: Du skal elske din Herre af hele dit hjerte og din næste som du elsker dig selv.

Selvfølgelig skal budene overholdes, men det er umuligt at overholde allesammen, så de skal forståes mere som en etik end som direkte dikteringer for hvordan du skal leve dit liv. De har heller ikke noget med din skæbne efter døden at gøre. Den opnår du udelukkende vha Guds nåde (igen: jeg ved kender mest til protestantismen)

En anden vigtig forskel er:

- Islam: mennesket kan udføre syndige handlinger

- Kristendom: mennesket er syndigt


Brugbart svar (2)

Svar #14
20. marts 2010 af Daahir (Slettet)

igen, kan det ikke være sådan , at kristendommen fukuserede  på nogle ting og jødedommen andre ting, og så kom islam og den sidste profet og samlede det hele et sted og en religion.


Brugbart svar (2)

Svar #15
21. marts 2010 af bemil (Slettet)

Lad nu venligst være Daahir.

Vi ved godt allesammen at du er muslim, men det er ganske usagligt og overhovedet ikke objektivt det du siger. Kristendommen og Jødedommen er IKKE en del af Islam. Det er 3 vidt forskellige religioner, både mht. mennske- og Gudsopfattelse, praktisering og historie.

Det er vist ikke nogen af os der er i tvivl om at Jesus regnes for en profet i Islam. Er du i tvivl om at Jesus regnes som en del af treenigheden i Kristendom?


Brugbart svar (2)

Svar #16
23. marts 2010 af Daahir (Slettet)

hvilke kristendom? de bøger der er skrevet nogle århundreder efter Jesus. og jeg vil gerne høre dig forklar mig hvordan tre ting kan være til en ting? har set masse debatter og undersøgt meget i det der, kunne ikke finde nogen der kunne forklar mig ordenligt, måske kan du? og hvor i bibelen står det, at jesus nogensinde har sagt, jeg er guds søn eller tilbed mig?

og hvad med det faktum,at jesus har sagt, der vil komme en profet efter mig ved navn Ahmed og i skal følge ham. det er det der får mig til at hævde at det hele kommer fra et sted. hos Gud, det er bare mennesker der drejer tingene og gør det til noget andet.  

så vil jeg lige sige, at det ikke er en provokation, men jeg vil virkelig vide det.


Brugbart svar (2)

Svar #17
23. marts 2010 af bemil (Slettet)

Kristendommen er jo ikke bare nogle bøger, der er skrevet. Kristendommen er troen, men for at vi kan mødes og forstå hinanden, så ja... Den Kristendom der er baseret på de skrifter, der er blevet samlet til en bog; Biblen

Lukasevangeliet kapitel 1: v30 Da sagde englen til hende: »Frygt ikke, Maria! For du har fundet nåde for Gud. v31 Se, du skal blive med barn og føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus. v32 Han skal blive stor og kaldes den Højestes søn, og Gud Herren skal give ham hans fader Davids trone; v33 han skal være konge over Jakobs hus til evig tid, og der skal ikke være ende på hans rige.« v34 Maria sagde til englen: »Hvordan skal det gå til? Jeg har jo aldrig været sammen med en mand.« v35 Englen svarede hende: »Helligånden skal komme over dig, og den Højestes kraft skal overskygge dig. Derfor skal det barn, der bliver født, også kaldes helligt, Guds søn.

De ting? Tænker du på Gud, Sønnen og Helligånden? Jesus er 100 % menneske og 100 % Gud. Helligånden er samme Gud. Og Gud er samme Gud.

Vi tror på det som 3-enigheden, men det er én Gud.

Johannesevangeliet kapitel 10: v37 Gør jeg ikke min faders gerninger, skal I ikke tro mig. v38 Men gør jeg dem, så tro gerningerne, selv om I ikke vil tro mig, for at I kan fatte og forstå, at Faderen er i mig og jeg i Faderen.« v39 Så ville de igen gribe ham, men han slap fra dem. 

Jeg er ret sikker på at Jesus ikke har talt om en profet Ahmed, der skulle komme efter ham. Det står i hvert fald ikke i Biblen. Hvis det står i Koranen er det jo Islams "tolkning" af Jesus - altså profeten Jesus, men det kender jeg intet til. (Jeg har ikke læst Koranen)

Besvarede det nogenlunde dine spørgsmål? Ellers må du spørge igen :-)

Mvh Emil

OBS hele biblen findes gratis på www.biblen.dk


Brugbart svar (2)

Svar #18
23. marts 2010 af Daahir (Slettet)

det står der ikke fordi kristendom har med at oversætte navne hele tiden. fx. navnet jesus, hvor kommer det fra. jeg er ret sikker på , at han ikke hed det på Hibrarisk. han hed Isso, Issa på arabisk.  Jeg hedder Ali fx, og det gør jeg unanset hvem der kalder. det hedder jeg på dansk, kinasisk osv. det samme er gjort med navnet mohamed eller ahmed, som er det samme. se lige dn her video, han forklar dig bedre end jeg.

ttp://www.youtube.com/watch?v=w_b0I5ZWZFs&feature=related

næste spørgsmål er, hvis du tror på 3-enigheden, hvorfor starter bibelen med at sige (I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden.) altså Gud og ikke Guder?


Brugbart svar (2)

Svar #19
24. marts 2010 af bemil (Slettet)

Jeg er nu ret sikker i min sag, så jeg er ikke oplagt til at se 12 minutters vidoe med en person, hvis sprog jeg virkelig skal koncentrere mig om at forstå. Men hvis du vil forklare mig noget, vil jeg meget gerne læse det. (dog skal du være klar over at jeg nok ikke begynder at tro mere på Islam af den grund)

Jeg synes egentlig lidt svaret på dit spørgsmål er at finde i mit seneste indlæg. Jesus og Helligånden er ikke 2 andre guder. De er den samme Gud.

I øvrigt "eksisterer" Jesus og helligånden slet ikke så tidligt. De bliver først "aktuelle" omkring jesu undfangelse (da Maria bliver gjort gravid med Jesus)

Jeg håber at du forstår min beskrivelse. Jeg har sat eksisterer og aktuelle i anførselstegn, da det er lidt forrykt at skrive det på den måde, de er jo trods alt en del af Gud, men jeg håber at det letter din forståelse. Det er måske lidt svært for en muslim at forstå (der er også mange ting jeg har svært ved at forstå i din religion), men jeg tror ikke at jeg kan forklare det bedre.

Jeg kender heller intet til Isso eller Issa. Det nærmeste jeg kommer er Issakar fra det gamle testamente og han er i hvert fald ikke en profet, hvis kommen Jesus beretter om. Kan det ikke være noget fra Koranen du tænker på!? (Du kan læse om ham 1. mosebog 30:18, hvis det har interesse)

Mvh Emil


Brugbart svar (1)

Svar #20
24. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Men det er også en sjov skildring som kristendommen selv disker op med

Guds søn.

No wonder at nogle bliver forvirrede. Der er da om noget en menneskelig eller skabningsmæssig skildning i mellem fader og søn. Forvirringen bliver da større af, dels:

1) Arven fra fader til søn i både datidens og nutidens samfund
2) At man benævner Jesus i 3-enigheden.

Karam


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.