Matematik

Ligning

15. marts 2010 af Angelia (Slettet)

Opgave:
Michael, Ane og Birgitte skal dele en arv på 104000kr. Michael skal have lige så meget som Ane og Birgitte får tilsammen. Ane får 2000kr. mindre end det dobelte af hvad Birgitte får.
Hvor mange penge får hver af dem?

Er desværre i tvivl om, hvordan ligningen skal se ud og hvordan jeg finder frem til, hvad de får hver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af jnl123


A-2000 = 2*B     =>     A = 2*B+2000
M = A+B     =>      M = (2*B+2000) + B
M+A+B = 104.000     =>   ((2*B+2000)+B) + (2*B+2000) + B = 104.000      =>      B=?
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis M får lige så meget som A og B tilsammen, så får M jo den ene halvdel, nemlig 52000, og A og B får den anden halvdel til deling. Tilbage er så bare at finde ud af den kringlede måde, hvorpå A og B deler den anden halvdel.

A+B = 52000 og

A = 2B - 2000 , dvs
2B - A = 2000,

hvoraf

3B = 54000, og så

A = 2B - 2000

Den første ligning i #1 er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af NejTilSvampe

  #2 - nej? #1 - er da korrekt. for at fortsætte fra #1 -

2B+2000+B+2B+2000+B = 104000

6B + 4000 = 104000

6B = 100.000

B= 16.666

A = 2B + 2000 = 35.333

M = B+A = 51.999

Så hvordan er #1 ikke rigtig?


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaven siger, at A får 2000 mindre end det dobbelte af B. Det dobbelte af B er 2B, og 2000 mindre er 2B-2000, så

A = 2B - 2000

M = 52000

A = 34000

B = 18000


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af NejTilSvampe

årgh, det satme også forvirrende når først fortegnsfejlen ER lavet :P 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.