Matematik

rente-hop-konto/rentes rente

16. marts 2010 af denise93 (Slettet)

Jeg er i gang med min matematikaflevering, hvor jeg støder på spørgsmålet:

en person indsætter 5000 kroner på en rente-hop-konto.

første år: 6 % , andet år = 8 % , tredje år = 12

1.hvor stort et beløb står der på kontoen efter henholdsvis første, andet og tredje år?

2. beregn for den treårige periode den gennemsnitlige årlig rente i procent?

For det første år har jeg regnet 6 : 100 * 5000 = 300 kroner, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre derefter. nogen der har en formel til hjælp??


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2010 af SatansSvin (Slettet)

Slutkapital=Startkapital*(1+r)n

r=rente, n=terminer


Svar #2
16. marts 2010 af denise93 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Er det så:

5000 * (1+0,8)2 for at finde ud af renten for det andet år?


Svar #3
16. marts 2010 af denise93 (Slettet)

Jeg har fundet ud af en nemmere metode :) men ønsker stadig at vide, hvordan man regner gennemsnit ud?


Skriv et svar til: rente-hop-konto/rentes rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.