Matematik

Hastighed?

16. marts 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med følgende spørgsmål fra "Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik, stx A-niveau."

9.008:

Jeg har indtil videre lavet dette:

A. Bestemmelse af temperaturen efter 10 min. samt bestemmelse af, hvor lang tid der går, fra ovnen er tændt, til temperaturen i ovnen når op på 500 grader:
f(t)=20+150ln(8t+1)
f(10)=20+150ln((8*10)+1)

Beregnes ved hjælp af TI 84+:y=679,17
Efter 10 min. er ovnens temperatur derfor 679, 17 °


En graf med forskriften y = 500 indsættes i koordinatsystemet
Herefter beregnes med TI 84+:
x=2,942
Det tager 2,942 min. at opvarme ovnen til 500 °
 

Nu skal jeg så besvare b, og det er her jeg kommer i tvivl:

b. Bestem den hastighed, hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t = 10

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af peter lind

Hastighed = f'(t)


Svar #2
16. marts 2010 af sasc (Slettet)

Så er det bare

f'(t) = 150/8t = 1,875

??


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. marts 2010 af peter lind

Du har glemt nogle paranteser, men ellers ja


Svar #4
16. marts 2010 af sasc (Slettet)

Med parenteser mener du så:

f'(t) = (150/(8t)) = (150/(8*10)) = 1,875


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af peter lind

Jeg mener 150/(8*t). Hvis du i et matematikprogram havde tastet ind som du skrev vil resultatet være (150/8)*t


Skriv et svar til: Hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.