Matematik

Bestemmelse af f'(266) samt redegørelse

16. marts 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med disse opgaver:

A.: f(x) = 0,84 * sin(0,017x - 1,30) + 12,13

Bestem f'(266), og redegør for, hvad dette tal fortæller om dagens længde.

Jeg har prøvet at differentiere, men er i tvivl: f'(x) = 0,84*cos(0,017x)

Men kan ikke redegøre??

B.: f(t) = 9,4 * sin(0,26*t+0,99) + 17,0

hvor f(t) er CO2-indholdet, målt i mg/L, og t er tidspunktet på døgnet

Med hvilken hastighed, målt i mg/L pr. time, falder CO2-indholdet kl. 6 om morgenen?

Skal jeg også differentiere her??


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

A:
f'(x) = 0,84 cos(0,017x - 1,30) • 0,017

Din opgave må sikkert indeholde noget om, hvad f(x) repræsenterer, så du kan sætte f'(266) i forbindelse med dagens længde, men det har vi ikke lige forudsætningerne for at hjælpe dig med

B:
Ja, du skal differentiere og indsætte t, der svarer til kl. 6 om morgenen.


Svar #2
16. marts 2010 af sasc (Slettet)

Tak for hjælpen med den første, men jeg kan ikke helt finde ud at differentiere funktion i B'eren

BLiver det: f'(x)=9,4*cos(0,26t + 0,99)*0,26???


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Bestemmelse af f'(266) samt redegørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.