Matematik

vinkel mellem vektor og linje?

17. marts 2010 af birthe_non (Slettet)

Hey jeg har en linje m: [[x][y] =[[3][7]] + t*[[-3][2]]

og en vektor b= (5,1)

Hvordan beregnes gradtallet for den spidse vinkel mellem m og vektor b?


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. marts 2010 af 42earth2 (Slettet)

Find vinklen mellen vektor b=(5,1) og retningsvektoren for linjen (-3,2). Bare brug den normale formel.


Svar #2
17. marts 2010 af birthe_non (Slettet)

Ja uden hjælpemidler for jeg det til 22.38 grader ? hmm min computer gider bar ik regne det med dotP(b,r), selvom det er rigtigt tastet ind. ser mit resultat rigtigt ud?


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2010 af NejTilSvampe

 Jeg får det til 45 grader.

acos[ <-3,2>•<5,1> / √(32+22)·√(52+12) ] = 45,00o


Svar #4
17. marts 2010 af birthe_non (Slettet)

ja det fordi at vektoren rigtig hedder b= (5, -1) min fejl.


Skriv et svar til: vinkel mellem vektor og linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.