Kemi

hjæælp - titrering

18. marts 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Syreindholdet i en vin bestemmes ved titrering. Man udtrykker almindeligvis syreindholdet som g vinsyre/L, idet al syre regnes som vinsyre (2,3 dihydroxybutandisyre).
En portion vin afgasses, hvorefter der afpipetteres 20,0 mL, som titreres med 0,108 M NaOH med phenolfthalein som indikator. Ved indikatoromslaget er der brugt 32,60 mL af NaOH opløsningen.

b)Bestem syreindholdet i den afgassede vin.
Angiv resultatet i g vinsyre/L.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af mathon

                                   ns = (1/2)·nb

                                   ns = (1/2)·(0,03260 L)·(0,108 mol/L) = 0,0017604 mol

                                   m = n·M = (0,0017604 mol)·(150,09 g/mol) = 0,264218 g

som forefindes i 20 mL         

vinsyreindhold i g/L = (0,264218 g)/(0,020 L)  = 13,21 g/L                    


Svar #2
19. marts 2010 af lisabella (Slettet)

hvad er det for en formel

ns = (1/2)·nb

hvorfor skal man gange med en halv


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2010 af mathon

                                                            R-(COOH)2  +  2OH-  →  R-(COO-)2  +  2H2O
ækvivalente stofmængdeforhold:               1                 2
eller                                                              ½                1
 


Skriv et svar til: hjæælp - titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.