Kemi

Kemi A

18. marts 2010 af Karsten4000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har følgende reaktion:

C2H5ONa + CH3I ---> CH3OC2H5 + NaI

begyndelseskoncentrationerne er: 0,486 M for begge to

også har jeg beregnet

k1 =3,375 * 10^-3 1/(M*s)

ved

t1 = 0 celcius = 273,15 K

her tog det 609,66 sekunder før halvdelen af den den oprindelige mængde CH3I var blevet omdannet.

Nu gennemføres reaktionen ved 30 celcius med den samme begyndelseskoncentrationer som før. Nu varer det 23,8 minutter før koncentrationen af CH3I er halveret.

Jeg skal beregne aktiveringsenergien Ea.
Nogen der kan hjælpe mig med det :)


Svar #1
18. marts 2010 af Karsten4000 (Slettet)

Det ligemeget nu.


Skriv et svar til: Kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.