Kemi

Ækvivalenspunkt

19. marts 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan kan et ækvivalenspunkt teoretisk beregnes?

- jeg kender min syre og bases konc. - og har en titreringskurve for dem.

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2010 af mathon

hvis
         stofmængdereaktionsforholdet er 1 : 1
gælder

             ns   =    nb
          Vs·cs = Vb·cb           du kender enten Vs eller Vb og kan beregne den anden

hvoraf
                Vs = (cb/cs)·Vb
eller
                Vb = (cs/cb)·Vs


Skriv et svar til: Ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.