Matematik

angiv bevægelsens svingningstid

19. marts 2010 af missunknow (Slettet)

et legeme, der er forbundet med en fjeder, sættes i svingninger, og bevægelsen er givet ved

x = 0,6 + 0,3 * sin(8t),

hvor tiden t måles i sekunder og x i meter.

bestem den største og mindste værdi, x kan antage. angiv bevægelsens svingningstid.

jeg mangler kun at angive bevægelsens svingningstid, men kan ikke finde ud af hvordan ejg gør. nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af peter lind

Brug at sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π


Svar #2
19. marts 2010 af missunknow (Slettet)

det forstår jeg ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af peter lind

Det betyder at hvis 8t vokser med 2π er du tilbage. Simplest er at lade 8t vokse fra 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2010 af mathon

     ω = 8 = 2π/T

     T = (2π)/8


Skriv et svar til: angiv bevægelsens svingningstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.