Matematik

Analytisk Plangeometri

20. marts 2010 af zeblol (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg sidder og skal til at lave en aflevering om analytisk plangeometri, og jeg har ikke fået helt styr på det

a) Undersøg om trekanten ABC er ligebenet, når A(1,3), B(4,7) og C(5,0).

her er en af mine opgaver, håber jeg kunne få noget hjælp til det ;)

på forhånd tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn længderne af de tre sider i trekanten, |AB|, |AB| og |BC|. Hvis to af dem er lige store, er trekanten ligebenet.


Svar #2
20. marts 2010 af zeblol (Slettet)

skal jeg bruge afstandformelen til at beregne det eks. AB=√(x2-x1)2 + (y2-y1)2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ja, det er korrekt.


Svar #4
20. marts 2010 af zeblol (Slettet)

er der en der kan sige mig hvad formelen ville hedde når jeg skal regne AC ud?


Svar #5
20. marts 2010 af zeblol (Slettet)

ville det være noget i retning af AC=√(x3-x1)2+(y3-y1)2 ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2010 af mathon

 vektorerne   
                    AB = [3,4]      |AB| = √(32+42) = 5

                    |AC| = [4,-3]    |AC| = √(42+(-3)2) = 5

                    |BC| = [1,-7]    |BC| = √(12+(-7)2) = √(50) = 5√(2)

                    |AB| = |AC| ≠ |BC| hvorfor trekanten er ligebenet             (og i øvrigt retvinklet)


Svar #7
20. marts 2010 af zeblol (Slettet)

forstår ikke helt, kan du komme med en forklaring på det?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

I #6 har mathon beregnet længderne af de tre sider i trekanten. De to sider er lige store (nemlig de to med længde 5), så trekanten er ligebenet. mathon har også vist, at den tredie side er en faktor √2 længere end de to andre sider. Da nu

52 + 52 = (5√2)2

fremgår det, at siderne i trekanten opfylder Pythagoras. Der for er trekanten også retvinklet.


Svar #9
21. marts 2010 af zeblol (Slettet)

tusind tak for hjælpen alle :)


Skriv et svar til: Analytisk Plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.