Kemi

Titrering

21. marts 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvad kan man finde ud af når man titrere potentiometrsik, og hvad kan man finde ud af når det er kolometrisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af blidaes (Slettet)

ved potentiometrisk titrering kan du finde ud af hvor meget du havde af et bestemt stof til at starte med, i og med du benytter en indikator således, at når det stof du ønsker at finde mængden af er brugt op, vil opløsningen skifte farve. i det opløsningen skifter farve, kan du aflæse hvor meget titreringsstof du har puttet i og heraf beregne hvor meget af dit eget stof du havde til start..


Svar #2
21. marts 2010 af bolani (Slettet)

det er lidt forvirrende :(.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af blidaes (Slettet)

hm ja det kan jeg godt se.. lad os sige du har en opløsning.. i den her opløsning skal du vide hvor meget du har af stof x.. det kan du finde ud af ved at titrere med et andet stof y, som du ved reagerer med x. inden du starter din titrering, skal du komme et par dråber indikator i opløsningen. indikatoren sørger for at opløsningen skifter farve i det der ikke er mere stof x, fordi stof y så vil reagere med indikatoren og danne et stof der har en kraftig farve..

altså drypper du forsigtigt stof y ned i opløsningen (hvor et par dråber indikator er kommet i). dette bliver du ved med til opløsningen skifter farve.. når opløsningen har skiftet farve ved du som sagt at x er brugt op. du kan nu aflæse hvo meget af stof y du har brugt og ved simpel molberegning komme frem til hvor meget af stof x der var i opløsningen..

bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2010 af kemikerne (Slettet)

Ved potentiometrisk titrering benyttes pH-meter - du måler således pH efterhånden som du tilsætter f.eks NaOH til din syreopløsning. På baggrund heraf kan du tegne en titrerkurve og herudfra finde ækvivalenspunktet - midtpunktet af det lodrette stykke (eller mere præcis ved vendetangenten).

Ved KOLORimetrisk titrering benytter du indikator. Her bestemmes ækvivalenspunktet ved farvesktift.


Svar #5
21. marts 2010 af bolani (Slettet)

#3

Det er bedre, tak :) - men det er vel bare forsøgsgangen af en kolormetrisk titrering, også siger du at man ved kolormetrisk tit. kan finde ud af konc. af titranden, hvis den er ukendt. ?

og hvad så med potentiometrisk?

#4:

er ækv. pkt. det eneste man kan finde ud af ved at titrer potentiometrisk ? eller er der andet (pks. osv. (ting jeg ikke ved)) ?

dvs. ved kolormetrisk, kan man altså kun finde frem til ækv. pkt. og (udledt fra #3) konc. af et ukendt titrand. ?

Tak til begge


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2010 af kemikerne (Slettet)

Ved potentiometisk tritrering kan du også bestemme pKs (=pH i halvækvivalenspkt),

idet: bufferligningen: pH=pKs + log(n(base)/n(syre)).

I halvækvivalenspunktet er n(base)=n(syre) - her er tale om korresponderende syrebasepar f.eks. CH3COOH/CH3COO-


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.