Dansk

Dansk - Essay

22. marts 2010 af annavia (Slettet)

Hej, jeg har skrevet lidt om essay den er ik helt færdigt endnu, men jeg ved ik, hvis det er sådan man skriver et essay?
Så jeg vil godt spørg om jer hvis det er sådan man skriver et essay? Jeg håber at i vil læse det og vil svare på mit spørgsmål. :-)

Mange tak for hjælpen!!! :)                                                                      

                                                                                         Om at gå i skole
                                                                                                   Essay

Om at gå i skole synes jeg er, hvad jeg synes om at gå i skole, hvad jeg laver i frikvartererne, hvordan er det at gå i skole? Om at jeg kan lide at gå i skole, hvordan er jeg i skolen? Hvordan de andre behandler mig i skolen? Osv.

Jeg synes at det er godt at gå i skole, fordi at man lærer masser ting, men jeg synes også at det kan være dårligt at gå i skolen, fordi at noget gange så bliver det dårligt time, altså hvor næsten alle bare råber og småsnakker og være fjollet og alt det der ting, hvor det forstyrrer undervisningen, fordi at så skal læren bruge tid på at skælde ud på en der ikke kan opfører sig ordentligt også synes jeg at det bliver en dårlig time. Det kan også være kedeligt at være i skole, fordi at alle vil hellere have fri end at gå i skole, fordi at det er sjovere at være sammen med vennerne og hygger sammen med familien.

Om at gå i skole. Hvorfor skal man gå i skole? Jeg tror at man gå i skole, fordi så man kan lærer noget! Det er faktisk vigtigt at gå i skole, fordi, hvis man har et arbejde og man skal regne for eksempel 5x - 3x = 6. Så er det jo vigtigt at lære at regne først.
At gå i skole er ikke kun at regne, man gå i skole for at lære at læse, skrive, regne, stave og masser andre ting, som man kan lære.

At gå i skole er godt, men det er nogle gange kedeligt. Alle mennesker på jorden går i skole eller har gået i skole, men nogen kan ikke går i skole for eksempel dem der er fattige, som ikke har råd til det. Man kan gå i forskellige skoler, nogen gå i privat skole, og nogen går i handicappet skole, hvor der er handicappet barn, folkeskole, det er en almindelige skole, også er der sikkert mere.

Der er mange der ikke kan lide at gå i skole også er der også nogen der kan lide det, hvorfor? Måske fordi at de får for mange lektier for eller de synes at det er kedeligt eller de bliver mobbet eller noget helt andre ting og dem der kan lide at gå i skole vil nok lære noget og de kan måske godt lide at være sammen med deres venner/veninder henne ved skolen.
I skolen kan man blive populært eller en nørd eller en der mobber andre og man kan også blive en rigtig klog elev, nogen er ikke særlig klog, men de bliver jo kloge, fordi at de gå jo i skole, det er jo derfor at man gå i skole!

Bare, hvis man kunne blive undervist derhjemme staden for i skolen! Så skulle forældrene undervise os, så er der heller ikke så mange børn, så det skændes eller bliver mobbet, men jeg synes også at det er godt at blive undervist i skolen staden for derhjemme, for i skolen kan man få mange venner og veninder.

Det er altid rart at man har en ven eller en veninden i skolen. Jeg kan få hjælp af min veninde, hvis jeg ikke kan lide finde ud af hvordan man gør det og hvordan man laver det osv.

Svar tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af fille7123 (Slettet)

hej,

et essay er som regel kendetegnet ved at man diskuterer med sig selv og stiller sig selv en masse spørgsmål. Man skal ikke besvare alle spørgsmålene, kun de 'vigtigste'.

f.eks. hvorfor skal man egentlig gå i skole? hvad gør det godt for? hvad ville der mon ske hvis ingen gik i skole? det kunne være dejligt, eller hvad? jeg tror at....


Svar #2
23. marts 2010 af annavia (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af fille7123 (Slettet)

Så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2013 af 86918691 (Slettet)

Søde... du har jo opstillet det som et interview, det er ikke hensigten med et essay. Meningen med det er at starte med et udgangspunkt og så igen slutte ved det samme udgangspunkt igen når du er færdig. Det kunne være et spørgsmål.

I et essay skal der også helst være noget reflekterende, noget erindret og noget undrende :)


Skriv et svar til: Dansk - Essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.