Matematik

Hjælp :( mat b.

22. marts 2010 af Jamennej (Slettet)

Tabellen viser sammenhængen mellem pris (x) og antal solgte enheder varer (y).
X 10 15 20 25 30 35
Y 169 120 94 78 67 58
a) Gør rede for, at der er tale om potensvækst, og bestem a og b, så y = b·xa.
b) Bestem den pris, der svarer til 90 solgte enheder
c) Bestem den procentvise nedgang i antal enheder, når prisen forhøjes med 10%
 

Til redskab er der en TI-89 (grafregner) ...

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af peter lind

Brug din Ti-89 til at lave regression på dine data


Svar #2
22. marts 2010 af Jamennej (Slettet)

Ja, det ved jeg godt, men hvordan laver jeg opg b og c ud fra det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af peter lind

b) løs ligningen 90 =b*xa

c) Løs ligningen b*xa*(1-r) = b*((1+0,1)x)a. Tip til løsning: del ligningen med b*xa


Skriv et svar til: Hjælp :( mat b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.