Matematik

f (x) = b * x^a

23. marts 2010 af peterlarse (Slettet) - Niveau: B-niveau

I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales
det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. I nedenstående tabel
ses sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed.
Træhøjde/(meter)
6 7 8 9 10 11 12 13 14
Tæthed (antal rødgraner pr. hektar)
4500 3350 2500 2000 1600 1350 1150 950 800
 

Det oplyses, at tætheden som funktion af træhøjden med god tilnærmelse kan beskrives
ved
f (x) = b * x^a ,
hvor f (x) er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt
i meter.
 

a) Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2010 af mathon

...foretag power-regression


Svar #2
23. marts 2010 af peterlarse (Slettet)

Det var beregningen, jeg var på ledte efter, men tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af Me292 (Slettet)

Power-regression? Hvad i alverden er det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2012 af mathon

@Me292

                           f (x) = b·xa

                           f (x) = 167953·x-2,017

                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2012 af lol<3 (Slettet)

hvorfor powerreg ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

En potensfunktion kaldes "a power function" på engelsk. I en forkortet anglificeret udgave bliver "regression med en potensfunktion" derfor til "power-regression" .


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2012 af lol<3 (Slettet)

nåårh.. mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

nåårh ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2012 af lol<3 (Slettet)

nåårh - når ja, aha, okey. :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du mener måske "nå ja" eller "nåh ja" ? Når betyder hvornår.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2012 af lol<3 (Slettet)

tror måske bare du skal holde dig til det matematiske...


Skriv et svar til: f (x) = b * x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.