Matematik

Hvilke slags funktioner er disse set udfra forskriften?

23. marts 2010 af gameir02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vurder for hver af nedenstående forskrifter hvilken funktion, der er tale om. Argumenter for dit svar.
 

(1) f(x) = 3x - 2 + x

(2) f(x) = vx ( v'et forestiller en kvadratrod)

(3) f(x) = 8

(4) f(x) = 4 * 0,5 2 * x (2 * x er opløftet i 0.5

(5) f(x) = 1/x2 (der skal stå x i anden)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af NejTilSvampe

 (1) er en linæer funktion  3x+x = 4x

(2) er en potensfunktion  √x = x^0,5

(3) er en konstant

(4) 4*0,5*2*x^0,5 = 4√x   er også en potensfunktion

(5) 1/x^2 = x^-2  så det er også en potensfunktion


Skriv et svar til: Hvilke slags funktioner er disse set udfra forskriften?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.